Kilis Anaokulumuzda Çocuk Şenliği

Şenliklerde oynanan oyunlarla çocuklar rehabilite ediliyor.
29.04.2021 |
Kilis Anaokulumuzda Çocuk Şenliği

2017 Yılından bu yana yetim çocuklara hizmet veren anaokulumuzda çeşitli çocuk şenlikleri düzenleniyor. Şenliklerde oynanan oyunlarla çocuklar rehabilite ediliyor.

Okulumuz 4 ve 5 yaş grubundaki yetim çocuklara hizmet verdiğini ifade eden Kilis Yetim Anaokulu sorumlusu Rukiye Gezeroğlu, “Yanı başımızda, komşumuz olan Suriye’de savaş maalesef 11. Yılına girdi. Bu çatışmalarda en fazla etkilenen şüphesiz çocuklar ve kadınlar. Bizler bu savaşta ebeveynlerini kaybetmiş çocukların ellerinden tutmaya gayret ediyoruz.”

Buradaki anaokulumuzda temel amacımız, yetim çocukların savaşta yaşamış oldukları acılarını unutturmak olduğunu söyleyen Gezeroğlu, “Bu çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı birey olmalarını sağlamak. Bunun için Kovid-19 önlemleri kapsamında çocuklarımıza mahremiyet, hijyen, teknoloji bağımlılığı, akran zorbalığı, travma ve etkileri,  öfke kontrolü gibi çocuk eğitimleri veriyoruz.”

Kilis Anaokulumuz

Okulumuz 2017 yılından itibaren MEB ile imzaladığımız protokol kapsamında eğitim ve öğretim yapmaktadır. Ayrıca okulumuzda 4 sınıf bulunmakta olup, 2 sınıf 4 yaş, 2 sınıf 5 yaş gurubu öğrencilerimizden oluşmaktadır.

Okulumuzda MEB müfredatında eğitim verilmektedir. Aynı zamanda vakfımız tarafından da değerler eğitimi, Kur’an, sure ve dualar ve siyer dersleri de verilmektedir.

Her dönem 70 yetim ve ihtiyaç sahibi 4-5 yaş grubu çocukların ev ziyaretleri yapılıp, sorun ve sıkıntı tespit edilen aile ve çocuklar ile kurumlar arası köprü oluşturulup sorunlar çözüme ulaştırılıyor.

Sizler de destek olabilirsiniz

Yetim çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, bayramlık ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamak için,  https://bagis.yetimvakfi.org.tr/bagis/yetim sayfamızı ziyaret ederek bizlere katılabilirsiniz.

Açılışı Çocuklar Yaptı

Yetim Vakfı’nın Ankara Sincan’daki temsilciliği dualarla açıldı.

• 09.01.2023

Reyhanlı'daki Merkezimizin Açılışı

23 Aralık 2022, Cumartesi günü vakfımızın Hatay Reyhanlı’daki Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi’nin açılışını yaptık.

• 24.12.2022

Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez

Kış projesiyle hedefimiz 15 ülkede 25 bin yetim yavrumuza ulaşmaktır.

• 08.11.2022