Kimsesizlerin umudu ‘Yetim Vakfı’ açıldı

2017-06-11 |
Kimsesizlerin umudu ‘Yetim Vakfı’ açıldı

Ramazan ayının 15. Günü ‘Dünya Yetimler Günü’ olması münasebetiyle Yetim Vakfı açılışı gerçekleşti.

Vakfın açılışına Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Başbakanlık Danışmanı Ömer Faruk Korkmaz, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

“Odak noktamız eğitim ve psikosoyal destek”

Açılış konuşmasını yapan Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsatar, yetimlerle ilgilenmenin meşakkatli bir yol olduğunu söyleyerek, “Yetim çalışmasıyla ilgili, ülkemizde olsun dünyada olsun gerekse İslam dünyasında birçok vakıf ve dernek bulunmakta. İslam dünyasında faaliyet gösteren vakıflar özellikle yetim alanında kökten çözüm üretemiyorlar. Bizler bu alanda hizmet etmeye çalışacağız. Yetim çocuklarımızın eğitim ve psikososyal alanlarında alacağı desteği üstlendik. Vakfımızın odak noktası eğitim ve psikososyal destek. Özellikle savaş bölgelerinde yetim kalan çocuklarımızı savaş travması yaşadığına şahit olduk. Bu çocukların uzun yıllar depresyonda, sağlıksız bir şekilde yaşadığını gördük. Gülsatar, vakıf olarak Ümraniye, Fatih ve Reyhanlı’da psikososyal destek merkezlerinin açılışını yapacağız” Açıklamasında bulundu.

HALEPLİ BANA DA AÇILIŞA KATILDI

Cumburbaşkanı Erdoğan’ın Külliye’de görüştüğü Halepli Bana Alabed Yetim Vakfı açılışında konuşma yaptı. Bana, Hazreti Muhammed'in "Yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimseyle ben cennette yan yanayız" hadisini hatırlatarak, biz yetimlerin yetim olduklarını unutturmaya çalışacağız. Biz Halep’te ambargo altında susuzluğu yaşamız insanlarız. Sizden ricam yetimlere yardımcı olalım ve elimizi uzatalım. Suriyeli yetimlere sahip çıktığı için Türk halkına teşekkür etti.

İnsanlığı yetimler kurtaracak

Başbakanlık Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz herkese hoş geldiniz diyerek bende Yetim Vakfı’nın mütevelli heyetindeyim diyerek, “Manevi enerjimizin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu vakfın böyle bir ayda böyle bir günde böyle bir saatte böyle bir şehirde böyle bir yerde açılmasının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Yetim yardımı Allah katında en hassas en ince halkalardan bir tanesidir. Hepimizi Allah’a yakınlaştıracak Allah’a ulaştıracak halkadır. Rabbimiz yarattığı en sevdiği kulunu Peygaberimiz S.a.v yetimler arasına seçerek büyüttü. İnsanlığı kurtaracak mesajı getiren peygamberi yetimler arasından seçti. Bu sebeple vakfın hizmetini yerine getirirsek bırakın ülkeyi dünyayı kurtaracak samimi, peygaberimizin mesajını dünyaya yayacak yetimler yetiştirebiliriz.” Şeklinde konuştu.

“Bizim üzerimizden yük kalkıyor”

Son olarak konuşmasını yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, insan eşrefimahlukat bu alemler eşrefimahlukatın en güzeli için yaratılmış. Resullullah efenmiz Bana’nın dediği gibi yetimlerle ilgilenenlere cennette çok yakın olacağını bildirmiş. Böyle güzel vakıflar, böyle güzel insanlar bu çalışmalarıyla bizim üzerimizden yük kalkıyor. Biliyoruz ki bizlerin yetişemedikleri yerlere sizler yetişeceksiniz.” İfadelerini kullandı. DİRİLİŞ POSTASI