Lübnan ve Tunus’ta Yetim Çocukların Yanındayız

19.04.2022 |
Lübnan ve Tunus’ta Yetim Çocukların Yanındayız

Yetim Vakfı olarak ramazan çalışması yaparken ihtiyaç sahibi yetim, öksüz, kimsesiz ve sosyal yetim durumunda bulunan çocuklarımız ve ailelerine hayırseverlerin emanetlerini ulaştırırken öncelikle yapılanın bir ibadet olduğu ve en temel maksadın Allah’ın rızası olduğu bilinciyle hareket ediyor. İslam coğrafyasının farklı noktalarındaki yetim yavrularımız ve aileleri için bir moral, motivasyon ve yaşama sevinci olabilme, acil temel ihtiyaçları giderebilme, yetim çocuklar üzerinden Batı-Hristiyanlık merkezli bir dünya kurmaya çalışan misyonerlerin çalışmalarına karşı bir etki oluşturabilme, kardeş coğrafyalarda yaşananları yerinde gözlemleyebilme ve yetim yavrularımızla ilgili yeni acil projeleri ülkemiz hayırseverlerinin gündemlerine taşıyabilmeyi amaçlıyoruz.

2022 Ramazan çalışmalarımız kapsamında ekiplerimiz Lübnan ve Tunus’ta destek faaliyetlerini sürdürüyor. Yetim çocuklarımıza İftar yemeklerini, Kumanya Paketlerini, Ramazan Çocuk Paketlerini, Bayramlıklarını birinci elden ulaştırıyoruz. Hayırseverlerin zekât, fitre ve fidyelerini yetim yavrularımıza teslim ediyoruz.

Yetim Vakfı olarak iyilik deyince "uzak", "yorgunluk", "umutsuzluk" gibi kelimeler meydanı terk ediyoruz. Tam tersine iyilik deyince her yer yakın, her yer emek, her yer umut doluyor.

Tunus'a giden ekip arkadaşlarımız 400 kumanya dağıttı ve sizlerin desteğiyle yetim çocuklarımızın yuvalarına bir kez daha Ramazan sevinci doldu. Yetim çocuklarımız beklerken, bizim için mesai yoktur. Gece gündüz yollardayız. Lübnan'ın Bebnine bölgesine giden ekiplerimiz ile birlikte 100 iftariyelik dağıttık.

Ramazan'ın yarısı bitti, artık gitmeye hazırlanıyor. Hâlâ bizimleyken bütün bereketinden, güzelliğinden istifade etmek istiyoruz.

RAMAZAN’DA YETİME NASIL DESTEK SAĞLANIR?

Ramazan ayında bağışçılar çeşitli kalemlerde yetimlere ve ailelerine destek sağlayabiliyor. Yetim ailelerine umut olmak isteyenler Yetim Sponsorluğu, Zekât, Ramazan Kumanya Paketi, Ramazan Çocuk Paketi, Bayramlık Kıyafet, İftar Yemeği, Fitre, Fidye gibi bağış kalemleri ile bağışta bulunabiliyor. Ayrıca hayırseverler YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor.

Yetimlere ulaşmanın en kısa yolu: https://bagis.yetimvakfi.org.tr

Ramazan’da 200 bin yetime yardım ulaştırdık

Yaşadığımız dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor.

Sri Lanka'da Yetim Çocukları Sevindirdik

Yetim Vakfı olarak Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını savaş ve kriz ortamındaki yetim çocuklara ulaştırıyoruz.