Mart Ayında Neler Yaptık?
Mart ayında Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yetim, öksüz, korumaya muhtaç ve sosyal yetim çocuklara yönelik yardım faaliyetlerimizi sürdürdük.
10.04.2022 |
Yetim Vakfı olarak Mart ayında Türkiye'de ve dünyanın birçok bölgesinde yetim, öksüz, korumaya muhtaç ve sosyal yetim çocuklara yönelik yardım faaliyetlerimizi sürdürdük.
Yaşadığımız dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor; yetimlerin yarıya yakını ise aile ve kurum korumasından mahrum bulunuyor.
Yetim Vakfımız, Türkiye ve dünya üzerindeki savaş ve kriz coğrafyalarında bulunan yetim çocuklarımıza maddi destekler sunuyor ve bu desteği üniversite eğitimi sonuna kadar devam ettirmeyi planlıyor.
Vakfımız hayırseverlerimizin destekleriyle Mart ayında binlerce yetimin kalbine dokundu.
Mart ayı çalışmalarımız özet olarak şu başlıklarda gerçekleşti;
- Kilis Anaokulu’muzda haftaya drama dersimizle başladık. Çocuklarımızla yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini drama dersiyle pekiştirdik.
- Destekleriniz ile Arnavutluk'ta 80 yetim ailemize elektrikli ısıtıcı dağıtımı gerçekleştirdik
- Psikososyal Destek Merkezi'mizde yeni döneme başladık 6-14 yaş grubu çocuklara yönelik grup çalışmalarımıza eğlenceli tanışma oyunları ile hızlı bir giriş yaptık. Psikologlarımızın gönüllülerimizle birlikte yürüttüğü çalışmalarımız grup terapilerini ve atölyelerini kapsıyor.
- MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘’Milli Teknoloji Hamlesi’’ programına katıldık. Standımızı ziyaret eden Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’a vakfımızın projelerinden bahsettik.
- Tebessüm Derneği, İyilik Vakfı ve Çocuklar Yardımlaşma Derneği yöneticileri vakfımızı ziyaret etti. Kendileri ile yetim, öksüz, sosyal yetim çocuklarımız ve ailelerine yönelik faaliyetlerimiz hakkında konuştuk.
- Aksaray Psikososyal Destek Uygulama ve Araştırma Merkezimizde Theraplay grup terapilerimize devam ettik.
- Toplum Destekli Polis Teşkilatı, Kilis Anaokulumuzda çocuklarımıza yabancılarla konuşulmaması gerektiğini ve tehlikelere karşı korunma yöntemlerini anlattı.
- MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü El Emeği Sergisi ve Müzik Dinletisi’’ programına katıldık. İyilik Gemisi standımızı ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’ya ve Kadın Başkanı Meryem İlbahar’a ürünlerimiz hakkında bilgi verdik.
- “Yetim Sponsorluk Destek Sistemi” ile Türkiye ve 20 ülkede 7 bin yetime hami olduk.
- Sanat atölyemizde çizim çalışması yaptık. Yeni başlayan çocuklarımızın gelişim düzeylerini değerlendirmek ve en uygun yol haritasını belirlemek amacıyla çizim çalışmasından faydalandık.
- Bizlere emanet ettiğiniz şükür, adak ve akika kurbanlarınızı Mali’de yetimlere ve ailelerine ulaştırdık.
- Kardeş Aile Projemiz 5 ülkede yetim ailelerine umut olmaya devam ediyor.
- Bu kez Yemen’in Taiz ve İb bölgelerindeki yetim ailelerine hayırseverlerimizin bağışlarını ulaştırdık.
- Yetişkinlere verilen psikoeğimlerin ardından anne çocuk iletişimini güçlendirmek, sağlıklı ilişkiler kurmak ve toplumla etkileşimi artırmak adına Aksaray Psikososyal Destek Uygulama ve Araştırma Merkezimizde anne-kız günü gerçekleştirdik. Çünkü biliyoruz ki, anne mutlu ise çocuk mutludur, çocuk mutlu ise dünya da mutludur.
- e-senlik projesinin 4. Dönem açılışını gerçekleştirdik. Yeni dönemde bizimle beraber olacak gönüllülerimizle tanıştık. Proje ve vakfımız hakkında bilgilendirmeden sonra gönüllülerimizin dikkat etmesi gerekenleri ve çalışacağımız çocukların durumlarını aktardık.
- Başkan vekilimiz Hüsamettin Orhan ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Raşit Kıyıklı, Kuveyt Büyükelçimiz Ayşe Hilal Sayan Koytak’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede ülkemizle Kuveyt arasında insani yardım alanında işbirliği imkanları ele alındı.
- Uzman psikologlarımız ile kurum ve kuruluşlara Travma ve Çocuk temelli seminerler vermeye devam ettik.
- Kilis Sosyal Hizmet Merkezimizde, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Suriyeli yetim annelerimizin kendilerini daha rahat ifade etmeleri için Türkçe dil eğitimlerine başladık.
- Cihannüma Derneği İstanbul Temsilciliği başkanı Kıymetli Adem Doğan bey ve yönetim kurulu üyeleri vakfımızı ziyaret ettiler. Yetim çocuklarımızla ilgili görüş alışverişinde bulunduk.
- Arnavutluk Fondacioni Mirësia Kurumu Yetim Vakfı'nı ziyaret etti. Başkanımız Murat Yılmaz, vakfımızın yetim çalışmaları ve Ramazan faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.
- Güney Afrika'dan gelen bağışçılarımız Kilis Anaokulu öğrencilerimizle atlı spor kulübünde kahvaltı etkinliği gerçekleştirdi. Kahvaltının ardından çocuklarımız atlara binerek eğlenceli anlar yaşadı.
- Yetim çocuklarımız için başlattığımız Eğitim Destek Merkezi (EDM) programını tamamladık. 18 hafta süren, gönüllü eğitmenlerimizin yer aldığı programda çocuklarımıza manevi ve akademik gelişimleri için eğitim verdik.
- Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve sosyal sorumluluk bilincini artırmak için başlattığımız Sokak Hayvanlarına Mama projemizin kapanış etkinliğini gerçekleştirdik.
- Psikologlarımızdan Ömer Faruk Şeker, arama kurtarma gönüllülerine uygulamalı "Psikodrama" semineri verdi.
- Orman haftası etkinlikleri kapsamında çocuklarımızla birlikte, sonbaharda yapraklarını döken, kışın üşüyen, baharı çok özleyen ağaçlarla ilkbaharı karşıladık.
- Kardeş Aile projemiz kapsamında dönemsel ödemelerimizi Ramazan’dan önce Suriye’de ailelerimize ulaştırdık.
Vakfımızın Psikososyal Destek Merkezi Çalışmalarına Devam Ediyor
Psikososyal Destek Merkezimizde yetim çocuklar ve anneleri için “müdahale” programları geliştirerek, bu kişilerin yaşamlarındaki risk faktörlerini azaltmaya ve destek faktörlerini artırmaya devam ediyoruz.
Mart Ayında Çocuklara ve Ebeveynlere Yönelik Çalışmalarımız
Psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında;
Bireysel olarak 32 yetim çocuğumuza 232 saat, grup oyun terapisinde 80 çocuğa 32 saat, grup atölyesinde 80 çocuğa 32 saat terapi uyguladık.
Annelere Yönelik Faaliyetler
Yetim çocuklarımızın yanında annelerine yönelik psikososyal destek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.
Bu kapsamda bireysel olarak 16 yetim annesine 6 saat terapi uyguladık.