Mayıs Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bu ay yine Türkiye'yle birlikte bazı ülkelerde yetim çocuklarımız ve aileleri için psikososyal destek ve yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.
13.06.2022 |
Mayıs Ayında Neler Yaptık?

Vakfımız, hayırseverlerimizin destekleriyle Mayıs ayında da binlerce yetimin kalbine dokundu.

Çalışmalarımız özet olarak şu şekilde gerçekleşti:

Yetim Vakfı olarak, 2022 Ramazan çalışmalarını "Ramazan Bereket Yetim Emanet" sloganıyla tamamladık. Ramazan boyunca görevli ve gönüllülerden oluşan ekiplerimizle 20 ülkede 203 bin 766 yetim ve ailesine, hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdık.

Başkanımız Murat Yılmaz 11.05’te TRT1 Radyo'sunun Günebakan programında Havva Emel Yayla’nın konuğu oldu.

“Yetim Sponsorluk Destek Sistemi” ile Türkiye dahil 21 ülkede 9 bin yetime hami olduk.

2022 Ramazan faaliyetlerimiz kapsamında ülkemiz başta olmak üzere 21 ülkede Mali’den Filipinler/Moro’ya kadar desteklerinizle 200 bini aşkın yetim yavrumuza ulaştık.

Yine desteklerinizle mutluluğu sınırların ötesine taşıdık.

El emeği göz nuru İyilik Gemisi ürünlerimiz, Filistin mülteci kamplarındaki çocuklarımıza ulaştı.

Bangladeş’teki kamplarda yaşayan yetim annelerimiz, Reyhanlı’daki yetim annelerimize bizim aracılığımızla hediyeler gönderdi. Bu hediyelerin anlamı “Dünyada seni anlayan ve seninle aynı derdi taşıyan birileri daha var. Kendini yalnız hissetme, umudunu asla kaybetme.” demekti.

Aksaray Psikososyal Destek Merkezi'mizin duvarlarına rengarenk kelebekler kondu. Sanat atölyemizde çocuklarımız, hayallerindeki kelebekleri gerçeğe dönüştürdü.

Kilis Anaokulu'muzdaki çocuklarımıza, atıkların doğaya ve çevreye verdiği zararlar hakkında eğitim verdik.

Desteklerinizle birçok yetim ve ailesinin sevinci olmaya hız kesmeden devam ediyoruz. Suriye-Azez'de yemek dağıttık. Katkılarınızla çok güzel bir aile olduk.

Çocuklara ve ebeveynlere yönelik çalışmalarımız

Mayıs ayındaki psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında;

Bireysel olarak 116 yetim çocuğa 187 saat, grup oyun terapisinde 184 çocuğa 76 saat, grup atölyesinde 184 çocuğa 76 saat terapi uyguladık.

Annelere yönelik faaliyetler

yetim çocuklarımızın yanı sıra annelerine yönelik psikososyal destek hizmetleri de gerçekleştiriyoruz.

Bu kapsamda bireysel olarak 65 yetim annesine 45 saat terapi uyguladık.

Hep birlikte daha fazla çocuğumuzu sevindirebiliriz.

Destek olmak için tıklayabilirsiniz

Son Eklenenler

Aralık Ayında Neler Yaptık?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” diyerek kış projelerimize yoğunlaştık.

• 12.01.2023

Kasım Ayında Neler Yaptık?

Kasım ayı, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün heyecanıyla geldi.

• 03.12.2022

Ekim Ayında Neler Yaptık?

Yetim Vakfı olarak bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle bir ayı daha arkamızda bıraktık.

• 24.11.2022