Dünya Çocukları İnsani Durum Raporu Açıklandı - İncele

Minik dostlarla bir araya geldik
01.11.2021

Minik dostlarla bir araya geldik

Yetim Vakfı-Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi’mizde hizmet alan yetim çocuklarımızla sokak hayvanlarına mama ve su projesi ile sahip çıkıyoruz.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Vakfımız, sokak hayvanlarına sahip çıkmak için kolları sıvadı. Vakıf gönüllülerimizle birlikte başlatılan proje ile her hafta sonu bir araya gelen çocuklar, minik dostlarını kendi elleriyle besleyecek.

Projeyle ilgili açıklama yapan Yetim Vakfı Sosyal Hizmet Uzmanı Muhammed Çekmece, ’’Yetim ve sosyal yetim çocuklarımızla birlikte sokak hayvanlarına mama ve su dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu projeye çocuklarımızı dahil ederek onlara hayvan sevgisi ve merhamet duygusunu aşılıyoruz. Ayrıca bu tür projelerle ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızı rehabilite ediyor ve eğer isterlerse çevrelerine yardım eli uzatabileceklerini fark etmelerini sağlıyoruz.’’

Projeyle birlikte çocukların karşılıksız paylaşmayı öğrendiğini ifade eden Çekmece, ’’Hayvanları besleyerek çocuklarımızın hayvan sevgisi artıyor ve yalnızlık hissi azalarak, arkadaşlık duygusu güçleniyor.’’

Projenin ilk etabını geçtiğimiz gün gerçekleştiren Vakfımız, Fatih Cami avlusunda çocuklara yüz boyamaları yaptık, oyunlar oynandık. Programmız cami bahçesindeki hayvanlara mama ve su dağıtımı ile tamamlandı. Ardından yetim çocuklarımıza ‘Hayvan Koruma Gönüllüsü’ rozeti hediye ederek çeşitli ikramlar yaptık.

Benzer Faaliyetler