Okullar Açılıyor, İyilik Zili Çalıyor

Başta Türkiye olmak üzere 17 ülkede 10 bine yakın yavrumuza okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttık.
08.11.2022 |
Okullar Açılıyor, İyilik Zili Çalıyor

Yetim Vakfı olarak 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının girmesiyle birlikte “Okullar Açılıyor, İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla kollarımızı sıvadık ve Kırtasiye Projemizi hayata geçirdik.

Başta Türkiye olmak üzere Afganistan, Arakan, Azerbaycan, Bosna Hersek, Burkina Faso, Çad, Filistin, Lübnan, Mali, Moro, Pakistan, Sudan, Togo, Tunus, Suriye ve Yemen dâhil 17 ülkede 10 bine yakın yavrumuza okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıttık.

İçerisinde defter, kalem, silgi, cetvel takımı ve boyama kalemi gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu setler ve okul çantaları ile öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Kırtasiye Projesi hakkında yazılı açıklama yapan Yetim Vakfı Başkanımız Murat Yılmaz “Bizler eğitime çok önem veriyoruz. Dünyanın birçok yerinde maddî imkânsızlıklardan dolayı okula gidemeyen milyonlarca çocuk var. Bizler öncelikle yetim çocuklarımızı okulla buluşturmak ve bir nebze de olsa onlara destek vermek için bu projemizi çok önemli buluyoruz. Çünkü eğitim ekmek, su gibi önemlidir. Bir toplumu yüceltmek istiyorsak eğitimden başlamalıyız.” diye konuştu.

Ve Yetim Vakfı’nın dünyanın birçok farklı ülkesinde eğitim çalışmalarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş birliği Protokolü

Yetim Vakfı olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile 6-18 yaş grubundaki yetim çocuklarımıza yönelik sosyal uyum desteği çerçevesinde bir protokol imzaladık.

Çocuk Tiyatro Seçmeleri

Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimine katkı sağlamak için yola çıkıyoruz.

Yetim Vakfı’ndan 21 Milyonluk Kırtasiye Kampanyası

Yetim Vakfı, eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına az bir süre kala “İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla kırtasiye destek kampanyası başlattı.