Ramazan’da 16 Ülkede 150 Bin Yetime Ulaşacağız

18.03.2022 | 
Ramazan’da 16 Ülkede 150 Bin Yetime Ulaşacağız

Yetim Vakfı olarak bu yıl, Ramazan ayında Türkiye ile birlikte 16 ülkede 150 bin yetim ve ailelerine umut olacağız. 2022 Ramazan programımız kapsamında, yetimlerin Ramazan ayını güzel geçirmeleri ve bayramı sevinçle karşılamaları için hayırseverlerin zekât, kumanya, çocuk paketi, bayramlık, iftar-sahur yemeği, fitre ve fidye bağışlarını dünyanın dört bir yanına ulaştıracağız.

RAMAZAN BEREKET YETİM EMANET

Ramazan ayına savaş, açlık, soğuk ve yokluk ortamında girecek olan yetim çocuklarımıza ve ailelerine, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerimizi planlayarak Ramazan çalışmalarına başladık. 2022 Ramazan ayına ‘Ramazan Bereket Yetim Emanet’ sloganıyla yola çıktık.  Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımıza ve ailelerine destekte bulunarak 11 ayın sultanı Ramazan ayında kalpleri birleştireceğiz.

İFTAR PAKETLERİNİ YETİMLERE BİRİNCİ ELDEN ULAŞTIRIYORUZ

Çalışmalarımız kapsamında Ramazan ayında bağışçıların destekleriyle yetim çocuklarımızın ve ailelerin hem sahur hem de iftar sofralarını zenginleştireceğiz. Yetim ailelerine iftar paketleri birinci elden ulaştırarak paylaşmanın ve dayanışmanın zirve yaptığı Ramazan bereketini dünyanın dört bir yanına taşıyacağız. Bu sayede bağışçılarımızın destekleriyle yetimlerin yüzünü gülümseteceğiz. İftariyeliklerden bayramlıklara yetimlerin ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılayacağız.

“AMACIMIZ BAYRAMI SEVİNÇLE KARŞILAMALARINI SAĞLAMAK”

Ramazan ayı çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz: “Mübarek Ramazan ayının manevi ikliminde Türkiye, Filistin, Lübnan, Irak, İran, Suriye, Yemen, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Libya, Mali, Tunus, Arakan, Bangladeş ve Sri Lanka’daki yetim çocuklarımızın ve ailelerinin bu ayı, güzel geçirmelerini ve bayramı sevinçle karşılamalarını sağlamak adına hazırlıklarımızı tamamladık. Ramazan ayını yetim çocuklarımızın garip geçirmesine başta bağışçılarımız olmak üzere hiçbirimizin gönlü razı değil. Amacımız bağışçılarımızın destekleriyle yetim çocuklarımızın Ramazan bayramını sevinçle karşılamalarını sağlamak.” ifadelerine yer verdi.

YETİMLERE NASIL DESTEK SAĞLANIR?

Ramazan ayında bağışçılar çeşitli kalemlerde yetimlere ve ailelerine destek sağlayabiliyor. Yetim ailelerine umut olmak isteyenler Yetim Sponsorluğu, Zekât, Ramazan Kumanya Paketi, Ramazan Çocuk Paketi, Bayramlık Kıyafet, İftar Yemeği, Fitre, Fidye gibi bağış kalemleri ile bağışta bulunabiliyor. Ayrıca hayırseverler YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor.

Son Eklenenler

Bu Ramazan Kalbine Dokun

Ramazan, iyiliklerin en çok yapıldığı; gönüllerin en çok fethedildiği ay. Zekâtlarınız ve bağışlarınızla 21 ülkede, on binlerce gönle dokunacağız.

  • 12.02.2024

Yetim Vakfı 500 Binden Fazla Depremzedeye Ulaştı

Afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezlerimiz üzerinden 60 TIR’lık insani yardım malzemes

  • 06.02.2024

Yetim Vakfı'nın 2023 Karnesi İyiliklerle Dolu

33 Ülkede 1 Milyon 432 Bin 659 Kişinin Yüzü Güldü Yetim çocuklar için koştuğumuz bir seneyi daha geride bıraktık.

  • 02.01.2024