Ramazan'da yetimlerin gönlüne dokunduk

17.05.2022 | 
Ramazan'da yetimlerin gönlüne dokunduk

Yetim Vakfı, 2022 Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını savaş ve kriz ortamındaki 200 binden fazla yetim ve ailelerine ulaştırdı. Yetim çocukların yüzünü güldürmek için sınırlar açılan bu yolculukta 20 ülkeye görevli ve gönüllülerden oluşan ekipler gönderildi.

Yetim Vakfı, on bir ayın sultanı Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını Türkiye ile birlikte, savaş ve kriz ortamındaki 20 ülkede 205 bin 766 yetim ve ailelerine ulaştırdı. Böylece Ramazan ayını yetim çocukların daha rahat geçirmeleri sağlandı.

Ramazan’dan aylar önce başlayan hazırlıklar kapsamında Yetim Vakfı gönüllü ve görevlileri, Ramazan kumanyalarını ve Ramazan çocuk paketlerini dünyanın dört bir yanındaki yetim çocuklar için hazırladı. Ramazan’da daha fazla yetime ulaşmak adına Yetim Vakfı’nın İstanbul genelinde 613 panout reklam panosunda Ramazan kampanyaları yayınlandı. Billboard ekranları, otobüs durakları, led ekranlar ve şehrin nabzının attığı her yerde vakfın çalışmaları yer aldı.

Yetimlerin sesi olmak için radyolar ve televizyonlarda kampanyalarla dünyaya seslenildi. Ensar ve Muhacir Kardeş Aile projesi kapsamında desteklenen ailelerin ödemeleri Ramazan’dan önce takdim edildi. Yetim Vakfı amaçlarının “Bir an evvel ihtiyaçlarını görülmeleri ve onların da Ramazan’a sevinçle girmelerini sağlamak” olarak aktardı.

Hami olunan yetim sayısı Ramazan’da yükseldi

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte ise vakfın çalışmaları gece gündüz devam etti. Bu kapsamda Yetim Vakfı, Ramazan ayında hami olduğu yetim sayısını 2 bin arttırarak 6 binden 8 bine yükseltti. Yetim Vakfı’nın hedefi hayırseverlerin destekleriyle kısa zamanda 50 bin yetime hami olabilmek. Vakfın Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında yapılan yardım kalemleri arasında Ramazan kumanyaları, Ramazan Çocuk Paketleri, iftar yemekleri, bayramlıklar, zekât, fitre ve fidyeler yer aldı.

Yurt içinde ve yurt dışında dağıtılan kumanya paketlerinde bir ailenin aylık temel gıda malzemeleri bulunuyordu. Bu sayede hayırseverlerin destekleriyle farklı coğrafyalardaki yetim çocuklar ve aileleri Ramazan ayını daha güzel geçirdi. Vakıf ayrıca, Ramazan ayını güzel geçirebilmeleri adına çocuklar için özel hazırladığı 44 bin 65 Ramazan Çocuk Paketini yetim çocuklarla buluşturdu. Yetim çocukların yüzünü güldürmek için hazırlanan paketlerin içerisinde çocukları mutlu edecek oyuncaklar, atıştırmalıklar ve kitaplar da yer aldı.

Yetim çocuklara nasıl destek sağlanır?

Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki yetim çocuklara ulaşmak isteyen hayırsevelerler ilgili hesaplara bağış yaparak yetim çocuklara sevinç olabilirler. Yurtdışından bağış yapmak isteyen hayırseverler de yetimvakfi.org.tr adresinden ilgili hesaplara bağış gerçekleştirilebilir. Ayrıca bağışçılar YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL’lik bağışta bulunabilir.

Bir yetim çocuğa sponsor olmak için tıklayınız: https://bagis.yetimvakfi.org.tr/bagis/yetim

Bir yetimin aylık sponsorluk bedeli 200 TL’dir.

Son Eklenenler

Bu Ramazan 385.526 Kişi Kardeşliğe Tutundu

Yetim Vakfı, ‘Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun’ sloganıyla ‎gerçekleştirdiği ramazan faaliyetleri kapsamında 20 ülkede 385 bin ‎‎526 kişiye iyilik elini uzattı.

Yetim Vakfı “Bu Ramazan Kardeşliğe Tutun” Sloganıy

Bu Ramazan Yetim Vakfı’nın çalışmalarının odağında deprem bölgesindeki 11 şehir yer alacak.