Dünya Çocukları İnsani Durum Raporu Açıklandı - İncele

Sivil Toplum Buluşmaları 2 toplantısına katıldık
26.11.2021

Sivil Toplum Buluşmaları 2 toplantısına katıldık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Sivil Toplum Buluşmaları 2" programına katılım sağladık.
Program Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Derya Yanık’ın açılış konuşmasıyla başladı. Düzenlenen toplantıda yapılacak fikir alışverişinin bakanlığın çalışmalarına ışık tutacağını söyleyen Yanık, sosyal hizmetlerden sorumlu bakanlık olarak çocukların en uygun ve sağlıklı alanda yetişebilmesi için büyük bir özveri ve sorumlulukla çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.

‘Çocuklar ve ailelerine yönelik çalışıyoruz’

Çocuk merkezli çalışmalar yürüten yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşunun katılım gösterdiği toplantıya vakfımız adına katılım sağlayan başkanımız Murat Yılmaz, vakıf faaliyetlerimizin aktarımı akabinde halihazırda arkamızda bıraktığımız 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü için faaliyetlerimizi paylaştı.

Dünya Çocukları İnsani Durum Raporunu açıkladık

Yetim Vakfı olarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde 173 ülkeyi ele alarak Dünya Çocukları İnsani Durum Raporu’nu kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Yılmaz, ‘’Yetim Vakfı Akademi Topluluğumuz tarafından hazırlanan bu raporda 173 ülkedeki çocukların yaşadıkları sıkıntıların değerlendirmesini yaptık. Dünya çocukları açısından durum pek iç acıcı değil, hatta korkutucu boyutlarda. Dünya üzerinde her dört çocuktan biri savaş, çatışma ve felaketlerden etkilenen ülkelerden birinde yaşarken, ortalama bir milyar yetim, öksüz, terk edilmiş veya sosyal yetimle aynı gök kubbenin altında yaşıyoruz. Bu neredeyse 2,5 milyara varan dünya çocuk nüfusunun yüzde 40’ına tekabül ediyor.”dedi.

Toplantı, basına kapalı olarak özel çalışma gruplarının etkinlikleriyle gün boyu devam etti.

Benzer Faaliyetler