Faaliyet Alanlarımız

Sosyal Hizmet Çalışmalarımız

Sosyal Hizmet Birimimiz, sosyal hizmet uzmanlarımız tarafından yürütülen ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici, destekleyici ve geliştirici hizmetlerimizin yürütüldüğü birimdir.

FAALİYETLERİMİZ

1. Sosyal İncelemelerin Gerçekleştirilmesi

Vakfımızın psikososyal, eğitim ve ekonomik desteklerinden faydalandırılmak üzere, sosyal çalışmacılarımız tarafından müracaatçıların psikososyal, sağlık, eğitim ve mali durumlarını kapsayacak şekliyle ikamet yerlerinde incelenmesi, müdahale planının hazırlanması ve raporlandırılmasıdır. Sosyal inceleme neticesinde müracaatçılara en uygun hizmet modeli aile üyeleri ve meslek elemanlarıyla birlikte kararlaştırılır ve hizmet sunulur.

2. Sosyoekonomik Destek

Mali yoksunluk sebebiyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelere yönelik verilen mali yardımları içerir. Bu hizmet modelinden sosyal incelemeler neticesinde tespit edilen en dezavantajlı yetim-sosyal yetim aileleri faydalandırılmaktadır.

3. Grup Çalışması

Yaş gruplarına göre mini atölyelerin yapıldığı, sosyal aktivitelerin düzenlendiği, üyelerin zaman zaman eğitim ile desteklendiği çalışmalardır. Başakşehir Grup Çalışmalarımız bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.

4. Atölyeler

İlkokul düzeyindeki çocuklar için Deney Atölyesi ve El Beceri Atölyemizde çalışmalarımız sürmektedir. Başakşehir Salı Grubumuz bu kapsamda gerçekleştirilmektedir.

5. Akademik Destek

Okul dersleri için etüt desteğine ihtiyaç duyan çocuklara gönüllülerimiz tarafından Vakıf merkezimizde verilen eğitimlerdir.

6. Yönlendirme Hizmetleri

İhtiyaca göre yapılan yönlendirmeleri kapsar. Psikolojik destek, eğitim desteği, spor desteği, hukuki destek, ayni ve nakdi yardım yapan kurumlara yönlendirme gibi hizmetleri kapsamaktadır.

7. Kurumlar Arası İşbirliği

Kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan çalışmalar sonucunda müracaatçıların eğitim, atölye, psikososyal destek, hukuki destek, ayni ve nakdi yardım hizmetlerine ulaşmaları sağlanmaktadır.

Örneğin; Fatih Belediyesi, Derviş Ali Semt Konağı, YEÇED, İyilikhane, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, ACİLDER.

8. Etkinlikler

İftar Ziyareti Programı: Hizmet verdiğimiz aileler ile Ramazan ayında evlerine misafir olarak gittiğimiz, iftarımızı birlikte açtığımız, sohbet ederek hemhal olduğumuz çalışmalardır. 2019 yılı Ramazan ayında 30 aileye misafir olduk.

Sokağıma Şenlik Geldi: 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde dünyanın dört bir yanından gelen yetim çocuklara yönelik gerçekleştirdiğimiz sokak şenliğidir.

Yaz Molası: Psikodrama, tiyatro, çeşitli doğa gezileri ve atölyelerin yer aldığı kısa ama bol eğlenceli yaz etkinliğidir. 2019 yılında Ümraniye’de 30 çocuğumuzun katılım sağladığı iki aylık yaz molası etkinliği düzenledik.

9. Yetim Sponsorluğu

Vakfımız ile Almanya merkezli Wefa Derneği arasında imzalanan protokol gereğince; Adana'da 55, Şanlıurfa'da 64 çocuk olmak üzere 2 ilde toplamda 119 çocuğumuz için sponsorluk faaliyetlerimiz devam etmektedir. Protokol gereği Adana'da ADYAR ve Şanlıurfa'da İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla çocuklara sponsorluk desteğimiz sürmektedir.