Dünya Çocukları İnsani Durum Raporu Açıklandı - İncele

Suriye’deki yetim çocuklar Türkiye’ye emanet
27.10.2021

Suriye’deki yetim çocuklar Türkiye’ye emanet

Yetim Vakfı olarak Suriye’nin birçok bölgesinde yetim çocuklara ve ailelerine yönelik yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Başkanımız Murat Yılmaz ve ekip arkadaşlarımızla Suriye’nin Lazkiye kırsalında ‘kardeş aile projesi’ kapsamında yetim ailelere nakdi destek sağlayıp çocuklara ‘Bir Kutu Gülücük’ paketi hediye ettik.

Yetim çocuklar emin ellerde

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez kırsalında bulunan Tilalin ve Kefra köylerinde bulunan yetim aileler için yapılan yerleşkelerin tüm idari işletme masrafları Vakfımız tarafından karşılanıyor. Ayrıca bu yerleşkelerde yaşayan yetim ailenin çocuklarına yetim sponsorluk ödemesi gerçekleştiriyoruz. Bu bağışlarla çocukların gıda, kıyafet, sağlık, eğitim ve barınma giderleri karşılanıyor.

Ayrıca Suriye’ye yaptığımız ziyaret sonrası yetim çocuklar ve aileleri için yeni projeler hayata geçiyoruz. Bu kapsamda yetim ailelerin yaşadığı yerleşkelerde ‘Kalkındırma Projeleri’ kapsamında açılan işletmelerle aileler kendi geçimini idame ettirebilecek.

‘Minik yavrularımızın duaları sizlerle’

Suriye’de yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Vakıf Başkanımız Murat Yılmaz, ‘’11 yıldır süren iç savaştan en fazla çocuklar ve kadınlar etkilendi. Yüzbinlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca insan evinden ve yurdundan edildi. Bugün Lazkiye’nin Darusselam köyündeki ailelerimizi ziyaret ettik. Bu köyde yetim aileler yaşamakta ve bugün bu ailelerimize Kardeş Aile Projemiz kapsamında nakdi destek sağlıyoruz. Bu projemizle bir yetim ailenin 1 aylık tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Bu hayra vesile olan değerli bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki çocukların duaları sizinle.’’

Destek olmak için

Yetim Vakfımızın yurt içi ve yurt dışı yardım çalışmalarına destek olabilmek için YETİM yazıp 9868’e göndererek ''10₺'' katkı sağlayabilir, bir çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olabilirsiniz. Ayrıca www.yetimvakfi.org.tr adresinden banka hesap numaralarına erişebilir ve online bağış yapabilirsiniz. Yardımlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için 0212 970 60 60 numaralı telefon numarasından çağrı merkezine ulaşabilirsiniz.

Benzer Faaliyetler