Duyuru : Çatalca Eğitim Kampüsü İnşaat Yapım İhalesi - Detay Bilgi Al

Temmuz Ayında Neler Yaptık?
05.08.2022

Temmuz Ayında Neler Yaptık?

Bu kez, yine birbirinden güzel çalışmalara imza attık ve kurban bayramının beraberinde getirdiği heyecanlı çalışmalarla başladık.

TEMMUZ AYINDA NELER YAPTIK?

Yetim Vakfı olarak, bağışçı ve gönüllülerimizden aldığımız güç ve azimle; yetimin gülüşünden devşirdiğimiz heyecan ve sevinçle yolumuza devam ediyoruz.

Bu kez, yine birbirinden güzel çalışmalara imza attık ve kurban bayramının beraberinde getirdiği heyecanlı çalışmalarla başladık Temmuz ayına.

Türkiye’yle birlikte 21 ülkeye uzandık. Ortadoğu’da Lübnan, Irak, İran, Suriye ve Yemen’deydik. Balkanlar’da Arnavutluk ve Bosna-Hersek ağırladı bizi. Kafkasya ve Orta Asya’da Afganistan ve Azerbaycan... Afrika’da Burkina Faso, Çad, Mali, Sudan ve Togo. Güney ve Güneydoğu Asya’da ise Bangladeş, Bangladeş/Arakan mülteci kampları, Nepal, Pakistan, Sri Lanka ve Filipinler/Moro.

Kurban ve bayramlık emanetlerini sahiplerine ulaştırmanın huzuruyla ülkemize döndük. Bayramımız bayram oldu. Rahmet, İslam âlemine su gibi aktı. Bereketin ve mutluluğun girdiği yetim evleri cennet gibi koktu.

2021-2022 eğitim ve öğretim dönemini bitiren çocuklarımızı Yaz Molası’na çıkardık. Üç hafta devam eden programda çocuklarımız senenin yorgunluğunu hem eğelenerek hem de öğrenerek attılar. Makrome, sukulent gibi el sanatlarıyla tanıştıkları gibi Beykoz Kelebek Çiftliği, Paşabahçe Cam ve Billur Müzesi gibi ilginç mekânları ziyaret ettiler.

Dünyada bir ilk olduğunu düşündüğümüz “Yetim Vakfı Çocuk Tiyatrosu” ekibimiz çalışmalarına aynı hızla devam etti. Başvuruları kaçıranlara ek kontenjanlar açtık ve bu yolculukta bizimle olmaları için elimizden geleni yapmaya çalıştık.

Sokak hayvanlarına mama ve su dağıtma projemiz kapsamında, hayvan koruma liderlerimiz ve gönüllülerimiz eşliğinde, çocuklarımızla beraber kedileri ve köpekleri besledik. Tabii gün sonunda eğlenmeyi ve sokaklarda doyasıya oynamayı unutmadık.

Kurumsal ziyaretlerimiz de devam etti. Sudan Büyükelçisi İrfan Neziroğlu Beyefendi’yi makamında ziyaret ettik ve kurban çalışmalarımız hakkında kendisine bilgiler verdik

Yetim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Yılmaz, Akit TV’de “Yusuf Ozan Demir ile Haber 16” programına ve My Mecra Youtube kanalında Orhan Karaağaç’ın sunduğu Çat Kapı programına konuk oldu.

Benzer Faaliyetler