16.03.2022 |
Theraplay Grup Terapilerimiz Devam Ediyor

Psikososyal destek çalışmalarımız kapsamında yeni dönemde Theraplay grup terapilerimize devam ediyoruz. Aksaray Psikososyal Destek Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlediğimiz etkinlikte her hafta Yapı, Mücadele, Bağlılık, Besleme oyunları oynuyoruz. Bu çatı altında hem kurduğumuz ilişkilerle hem de kullandığımız terapi ekolleriyle çocuğun hayatını yeniden inşa etmesini sağlıyoruz. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için koruyan, seven, destekleyen, psikososyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamı sağlıyoruz.

Yetim Vakfı olarak ebeveyn kaybı yaşamış çocuklarımızın ve aile üyelerinin, yaşadıkları kayıpla başa çıkabilmelerini sağlamayı ve bu kaybın yarattığı psikolojik etkinin kişiler üzerindeki tesirini hafifletmeyi ve ailelerinin ihtiyaçlarını objektif yöntemlerle saptayıp bu ihtiyaca cevap verecek programlar geliştirmeyi, uygulama sonrası değerlendirmeler yapmayı hedeflemektedir. Yetim Vakfı tarafından Esenlik Durakları, Hayallere Değen Resimler, Kilis Anaokulu, Zeytin Dalı Projesi, Sokağıma Şenlik Geldi vb. projeler kapsamında yetim çocuklara yönelik “Bütünsel Eğitim Modeli” ile eğitim, koruyucu ve önleyici sosyal hizmet, psikososyal destek ve gelişim atölyeleriyle faaliyetler yürütmekteyiz.

Yetim Vakfı'na bağışçılar çeşitli kalemlerde destek sağlayabiliyor. Yetim ailelerine umut olmak isteyenler Yetim Sponsorluğu, Zekât, Ramazan Kumanya Paketi, Ramazan Çocuk Paketi, Bayramlık Kıyafet, İftar Yemeği, Fitre, Fidye gibi bağış kalemleri ile bağışta bulunabiliyor. Ayrıca hayırseverler YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL bağışta bulunabiliyor

Babıska’da Yetimlerin Yüzü Gülüyor

Babıska Sosyal Hizmet Merkezimizde eğitim gören öğrencilerimiz için gönüllülerimiz ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenledik.

• 16.03.2022

• 16.03.2022

Kilis Anaokulu Velilerimize Seminer Verdik

Kilis Anaokulu öğrencilerimizin velilerine seminer verildi.

• 16.02.2022