Yetim Çocuklar İçin Sınırları Aşıyoruz

08.04.2022 |
Yetim Çocuklar İçin Sınırları Aşıyoruz

Yetim Vakfı olarak bu yıl Ramazan ayında Türkiye ile birlikte 18 ülkede 200 bin yetim, öksüz, kayıp veya buluntu, sosyal yetimlere yardım sağlıyoruz. Ramazan Bereket, Yetim Emanet sloganıyla başladığımız Ramazan ayında hayırseverlerin katkılarıyla Kumanya paketi, Ramazan Çocuk Paketi, İftarlık, Bayramlık, Fitre, Fidye ve Zekat dağıtımlarımız devam ediyor.

RAMAZAN BEREKET YETİM EMANET

Türkiye ve dünya üzerinde yetim çocukların sevgi ve şefkatle, ruh ve beden sağlığı bütünlüğü içerisinde büyüyüp gelişmesine katkıda bulunan vakfımız, 2022 Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını 18 ülkede yetim çocuklara ulaştırıyoruz. Yapılan çalışmalarımız ile acil temel ihtiyaçları giderilen yetim çocukların Ramazan ayını mutlu geçirerek bayrama sevinçle ulaşmasını amaçlıyoruz.

Yetim Vakfı olarak “yetim” kavramının kapsamına dünya çocuk nüfusunun %40’ını teşkil eden yetim,  öksüz, kayıp veya buluntu ve sosyal yetimleri de dâhil ediyoruz. Yürüttüğmüz hizmetlerde yaş sınırı gözetmeyerek, yetim yavrularımızı çocukluktan başlayarak hayata atılıp kendi ayaklarının üzerinde duracakları zamana kadar sürekli ve dönemsel yardımlarla destekliyoruz.

18 ÜLKEDE 200 BİN YETİM YAVRUMUZA ULAŞIYORUZ

Ülkelerdeki faaliyetlerin yoğunluğu göz önüne alınarak oluşturduğumuz ekiplerimiz çalışmalarını dünyanın farklı coğrafyalarında sürdürüyor. Dünya yetim nüfusunun önemli bir kısmını barındıran ve son dönem istatistiklere göre dünyadaki her üç yetimden ikisinin bulunduğu Afrika kıtası yetim sayısı ile öne çıkıyor. Yetim desteği verdiğimiz ülkeler arasında başta Türkiye olmak üzere;

Ortadoğu: Filistin, Lübnan, Irak, İran, Suriye, Yemen

Balkanlar: Arnavutluk, Bosna-Hersek

Kafkasya: Azerbaycan

Afrika: Libya, Mali, Togo, Tunus

Güneydoğu Asya: Arakan, Bangladeş, Pakistan, Sri Lanka yer alıyor.

RAMAZAN’DA YETİM ÇOCUKLARA NASIL DESTEK SAĞLANIR?

Ramazan’da Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki yetim çocuklara ulaştırılmak üzere hazırlanan aile ve çocuk kumanyaları, iftariyelikler, zekât, fitre ve fidyeler ile bayramlık kıyafetlere hayırsevelerler katkı verebilir, yetimlerimizin bayram sevincine ortak olabilirler.

Katkıda bulunmak isteyen hayırseverler için; Bir kumanya paketi: 400 TL, Ramazan çocuk paketi: 150 TL, Bayramlık giysi: 300 TL, İftar bedeli: 40 TL Fitre ve fidye: 40 TL Ayrıca bağışçılar YETİM yazıp 9868’e göndererek 10 TL’lik bağışta bulunabilir.

Yurtdışından bağış yapmak isteyen hayırseverler yetimvakfi.org.tr adresinden ilgili hesaplara bağış gerçekleştirilebilir.

Ramazan’da 200 bin yetime yardım ulaştırdık

Yaşadığımız dünyada savaş, doğal afet, açlık ve kıtlıklar, kaza ve hastalıklar nedeniyle milyonlarca çocuk yetim kalıyor.

Sri Lanka'da Yetim Çocukları Sevindirdik

Yetim Vakfı olarak Ramazan ayında hayırseverlerin bağışlarını savaş ve kriz ortamındaki yetim çocuklara ulaştırıyoruz.