29.12.2022 |
Yetim Çocuklarımız Yeni Yıla Sağlıkla Girecek

Her çocuk gelecekteki güzel günleri hayal etmek ve geçmişi de mutlu hatıralarla yad etmek ister. Çocukların hayatlarını ve hayallerini güzelleştirmek için çalışan vakfımız, onların yeni yıla sağlıkla girebilmesi için Azez’de 1300 çocuğu sağlık taramasından geçirdi.

Suriye’nin Azez bölgesindeki mülteci kamplarında kalan çocukları sağlık taramasından geçirdik. Dört ayrı mahallede 1300 çocuk muayene edilirken, çocuklar yeni yıla sağlıklı bir şekilde girecek olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yetim Vakfı olarak yetim çocuklar üzerine gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında Suriye sınır bölgesinde yaşayan savaş mağduru kadın ve çocukların hayatını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için programlarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede Azez bölgesinde sponsorluk, aile destek ödemesi, kış yardımları ve sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz.

Sağlık taramasında mutlu son

Suriye’ye dönük hizmetlerimizin sürdürüldüğü Reyhanlı Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezi aracılığıyla yaptığımız çalışmada bu defa Azez’deki 1300 çocuğumuza sağlık taraması gerçekleştirdik. Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ve Vakfımız iş birliğinde 12-14 Aralık 2022 tarihleri arasında yürüttüğümüz çalışmada, üç gönüllü doktorumuz görev aldı. Kefra, Titalin ve İstimlat bölgelerindeki projemizde, 0-15 yaş arasındaki çocukları göz, diş, kulak burun boğaz muayenesinden geçirerek sağlıklı olarak yılı kapatmaları ve yeni yıla ulaşmalarını hedefledik. Yapılan muayenelerin ardından hasta olan çocuklarımızın tedavileri planlandı, sağlıklı olanların ise raporları çıkarılarak teslim edildi.

Reyhanlı’daki merkezden yürütüyoruz

Savaş mağduru Suriyeli mülteci yetim anneler ile yetim ve öksüz çocuklarımıza hizmet vermek üzere kurulan Reyhanlı Psikososyal Destek ve Uygulama Merkezimiz, 2017 yılından beri faaliyetlerine devam ediyor. Çocukların yaşadıkları travmaları atlatabilmeleri ve topluma uyum sağlayabilmeleri için programlar gerçekleştirildiğimiz merkezde çocukların ve annelerin psikososyal, fiziksel ve meslekî gelişimlerine yönelik çeşitli atölyeler düzenleniyor. Anneler için; tekstil ve tasarım atölyesi, çocuklarımız için de görsel sanat atölyesi, robotik kodlama atölyesi, zekâ oyunları atölyesi gibi birimler hizmet veriyor. Merkezimizde psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, tercümanlar, sanat eğitmenleri ve gönüllülerden oluşan kadromuz görev yapıyor.

Desteklerinizle Yetimler Isınıyor

“Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” sloganıyla hayata geçirdiğimiz kış kampanyasıyla 15 ülkede 25 bin yetim yavrumuza ulaşmayı hedefledik.