Yetim Vakfı Sel bölgesinde
20.08.2021

Yetim Vakfı Sel bölgesinde

Yetim Vakfı gönülleri ve Psikososyal destek ekibimiz Kastamonu’daki sel bölgesinde zarar gören aileler ile görüşüp, afetzedelere temizlik malzemesi, el feneri ve çocuklara bir kutu gülücük paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

11 Ağustos’ta Batı Karadeniz’de artan yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Bölgede çalışmalar yürüten Vakfımızın Psikososyal Destek Ekibinden Uzman Psikolog Şevket Kalkan; ‘’Sel haberini aldığımız an vakıf olarak çalışmalarımızı başlattık. Ardından bölgeye hareket ettik. Bölgede afetzedelere yönelik travma terapisi, yüz yüze görüşmeler ve çeşitli dağıtımlar gerçekleştirdik. Bölgede tüm halkımız, kurumlarımız yek vücut oldup yardım çalışmalarını yürüttü.’’

Karadeniz'deki sel felaketinden en fazla etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde hayatını kaybedenleri bulmak için arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Benzer Faaliyetler